Livet på Øresundskollegiet, Amagerfængslet, Blokkene i grå og rød, De rødtremmede mursten: kært barn har mange navne og åbner dette barn sig op for dig, vil du opleve et univers af høje vibrationer, kærlighed og glade dage samt gyldne muligheder og sprøde aktiviteter. Fællesskabet er enormt her på Nordens største kollegie, hvis man ønsker at være en aktiv del af det. Samtidig er der mere end rigelig plads til, at man kan trække sig og bare være til i sit eget selskab, hvis behovet for dette også skulle indtræffe. Altså kan ØK tilbyde alt, hvad et studerendes hjerte kunne tænke sig - og mere til. 


Her vil du bl.a. opleve charmerende, syngende stemmer for slet ikke at tale om farver og hyggelige stunder sammen med vores famøse og frække Down Wonder bartendere. Du vil desuden erfare tømmermændsbiograf, fodboldturneringer og meget mere i “Sumpen”, vores mega movie theater. Og hold nu godt fast, for der er mere: ØK byder nemlig på kreative værksteder, hvor interessefelterne lyder på musik, keramik, træ og kunst samt syning, in case man nu lige skal fixe en broken shirt or a ripped pair of jeans. Hermed inviteres du vitterligt til at udfolde din kreative hjernehalvdel, når du mener, at bøgerne og analyserne har fået liiidt for meget af al din gode kærlighed! #useitorloseit #doit.


Vi er kendt for vores famøse blokfester og så er der selvfølgelig den årlige ØK festival med tilkommende kunstnere! #whatsnottolove. Dermed sagt, er du til partay og har du set lidt for meget af Jim Carrey’s film “Yes man”, jamen så er ØK naturligvis dit nye hjem. Og for at det ikke skal være løgn, kan du dagen efter dine natlige eventyr og udskejelser smutte en tur ned i vores to-etagers, ultra fede, slidte og alt for svedige træningscenter. Her kan du træne alt alkoholen, inklusive dine moralske tømmermænd, ud igen og i ØK-Fitness vil du altid blive taget godt imod af vores smækre og lækre, fitness freakede personale #dontforgettoexercisethoseendorphins!


Nu hvor alt underholdningen er blevet nævnt, er det hermed vigtigt at have en særlig lille detalje for øje, so let’s get down to business - med frihed kommer naturligvis ansvar. Alle typer, der bor på et kollegie: høje som små, plus de alt for grineren og kærlige samt de alvorlige og grå, er først og fremmest studerende. Dette respekterer vi over alt andet, og derfor har vi oprettet små aflukkede læsesale samt vores allesammens yndlings opholdssted: ØK’s space for sharing stories and experiences - et større, naturligt belyst loungeområde spækket med secondhand borde og møbler, vi selv har støvet op og efterfølgende dekoreret, sammensat eller rekonstrueret #ØKdesignhomemadebyØKhands. Feel free to hit this place up - både i forbindelse med social conventions, men også i forbindelse med heavy-duty-læsning. Ydermere har vi vores velintegrerede Husordensregler, der dikterer retningslinjerne for, hvordan man respekterer det overordnede fællesskab, så alle kan have det godt og bl.a. få en god nats tiltrængt søvn. Hvorfor? Fordi there is no family without mutual respect and care for each other #onlyloveisreal.


Sidst men ikke mindst til alle jer potentielle naboer, der bare er ellevilde med at hæve de røde faner og gøre en forskel: I har mulighed for at navigere og redigere livets gang i vores armeret beton hjem. Dette til alles fælles bedste: Vi har nemlig det almægtige Beboerråd og dets dertilhørende forskellige, engagerede og entusiastiske udvalg. Ved siden af vores fuldtidsstudier, jobs og passioner arbejder vi utrætteligt på at give jer de bedste, utvivlsomt mindeværdige og absolut mest interessante år af jeres studieliv. Du er mere end velkommen til at deltage!


Med andre ord: Kære kommende ØK’er, velkommen til vores hjem, Nordens største kollegie: Velkommen til vores ca. 1500+ beboeres familie.