Børnegruppen

Vores arbejde som gruppe

Vi stræber efter at have åbent hus én gang om ugen. Dette for at de små beboere kan mødes med de andre små beboere på kollegiet. I børnerummet er der massere af plads og forskelligt legetøj til børn i alle aldre. Dette arrangement er et alternativ til de kolde våde dage, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Desuden arbejder vi i Børnegruppen for at skabe et mere funktionelt rum, og vi vil meget gerne høre jeres ønsker for rummet.

Hvad kan man bruge børnerummet til?

Beboerne må gerne leje rummet til evt. børnefødselsdage, mødregruppe, legeaftaler eller lignende. Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvad man kan lave i børnerummet. Børnerummet kan bookes via bookingsystemet under Beboerweb. Kontakt Beboerrådskontoret for nøgle/badgeadgang. 

Computergruppen

Formål

Computergruppen er beboernes lokale IT support. Vi er en utrolig aktiv gruppe, som på ugentlig basis tilbyder den service at hjælpe vores medkollegianer med deres IT problemer. 

Vi reparerer primært Laptops, Macbooks og stationære computere. Har du fx en Smartphone, der ikke tænder, nogle højtalere med løs tilslutning eller et TV hvis modtager ikke virker, så forsøger vi også gerne at være behjælpelig dette. Kan vi ikke hjælpe, kan vi henvise til yderligere support. 

Udvalgets medlemmer

Gruppen består af personer med interesse for teknologi, grafik, hardware m.m. Vi har en personlig interesse i at hjælpe andre mennesker og lære noget i processen. Vi er udstyret med redskaber til at diagnosere, skille ad og samle jeres ting. 

Begivenheder

Udover udvalgets service til beboerne på kollegiet prøver vi også at få nogle sociale aktiviteter i gang. Vi prøver at komme med spændende ideer til, hvilke arrangementer vi kan afholde i fremtiden:

  • Livestream af teknologi relateret events (Apple Keynote, Google I/O, m.m.)
  • Workshops (Raspberry Pi kursus, Lær Lodning, Programming, m.m.)
  • ØK LAN

Før du kontakter Computergruppen

Det er vigtig at vide, at Computergruppen ikke er det samme som kollegiets IT Ansvarlig eller Netværks Support. De førnævnte hjælper med IT i forbindelse med kollegiet eller din bolig, og begge er beboere ansat af Beboerrådet. Computergruppen tager sig af dine personlige produkter. 

Kontakt

Email

cg@oek.dk

Links

Computergruppen, Facebook

Åbningstider

Tirsdag mellem 19.00 - 21.00

Du finder os her 

Du kan finde os i kælderen i blok D. Tryk på 0 når du kommer ind i elevatoren og gå til højre, når du kommer ud. På venstre side kommer du til en dør, hvorpå der er et IT Support Logo. 

Indflyttergruppen

Vores arbejde som gruppe

Indflyttergruppen er navnet på Øresundskollegiets udvalg, som hovedsageligt står for at byde alle indflyttere velkomne og give dem et solidt grundlag for at falde godt til som kollegianere på Øresundskollegiet. Når man flytter ind på kollegiet, er der ofte mange spørgsmål, som opstår efterhånden, som man kommer på plads og dagligdagen begynder at tage form: ”Hvor skal jeg gøre af pappet fra mine Ikea-møbler?”, ”Hvordan får jeg adgang til læsesalen?” og ”Hvordan får jeg boret hul i betonvæggene?”. Alle disse spørgsmål er vi i Indflyttergruppen behjælpelige med at svare på. Derudover består vores arbejde også i at udvikle og vedligeholde informationsmateriale i samarbejde med administrationen. Informationsmaterialet er tilgængeligt under Beboerweb her på hjemmesiden. Således sikrer vi, at vores Beboerweb kan give svar på de mest almindelige problemstillinger og spørgsmål, som du måtte have.

2 årlige møder

Som udgangspunkt arrangerer vi to årlige indflyttermøder, hvor nye kollegianere inviteres til et uformelt og hyggeligt møde i vores festsal ”Sumpen”. Til disse møder er der mulighed for at møde nye som gamle kollegianere og blive klogere på, hvad Øresundskollegiet kan tilbyde. Disse møder ligger i marts og oktober, da disse to tidspunkter på året oftest er præget af stor udskiftning blandt kollegianerne. Indflyttergruppen står for at introducere den mest nødvendige information, som gerne skal gøre det lettere at falde til på vores dejlige kollegie. Informationen dækker over alt fra beboerdemokratiet, affaldssortering, parkering, leje af festlokalerne, udvalgene, fitnesscentret og meget andet. Indflyttergruppen arrangerer også efterfølgende rundvisninger på kollegiet til fx administrationen, vaskeriet, læsesalen, kreative rum, fitness, printerrum m.m. Alt i alt er Indflyttergruppen et hyggeligt og imødekommende udvalg, hvor man har mulighed for at møde en masse kollegianere – nye som gamle. Desuden kan man være med til at gøre folk opmærksomme på alt fra husreglerne, så vi kan være gode naboer, til udvalgene, hvor man virkelig får mulighed for at få indflydelse og være en del af kollegiets fællesskab.

Så hvis du har lyst til at formidle en masse viden om kollegielivet eller give en inspirerende rundvisning til nye kollegianere, så kom og join os i Indflyttergruppen.

Gymnastikudvalget

Formål

Gymnastikudvalgets formål er at skabe mere aktivitet i gymnastiksalen fx ved at tilbyde kollegiets beboere dansetimer, styrke- og stræktimer, fitness-timer og muligvis aktiviteter for kollegiets børn, hvis der er interesse for det. Derudover ønsker Gymnastikudvalget at gøre beboerne opmærksomme på gymnastiksalens faciliteter og muligheder for personligt brug. Samtidig reklameres der for andre fysiske aktiviteter fx karate og yoga- og mindfulness kurser, som også finder sted på kollegiet. Gymnastikudvalget står for at vedligeholde gymnastiksalens faciliteter, således at beboerne kan få større glæde af gymnastiksalen. Alle kollegiets beboere er velkomne til at kontakte os i forbindelse med spørgsmål, idéer eller andet hvad angår gymnastiksalen.

Kontakt

Kontaktinformation 

gym@oek.dk

Filmgruppen

Er du til action, komedie, dokumentar eller noget helt fjerde? Så meld dig ind i Filmgruppen og vær med til at vælge, hvilke film vi skal vise for kollegiets beboere hver søndag kl. 17 i Sumpen. Som udgangspunkt viser vi premierefilm inden for alle genrer, men vi vil også gerne lave små filmevents, hvor vi sætter de mere skæve film på programmet eller længere filmmarathoner, hvor vi rigtig kan nørde igennem. Som medlem af udvalget er man ansvarlig for at vise film ca. 1-2 gange om måneden, men til gengæld får man gode og gratis filmoplevelser.

Sport og TV Udvalget

ØK Sport og TV har som målsætning at levere interessante sport og tv begivenheder til ØK’s beboere.

Det kan fx være i form af:

  • Fodboldskamp og andre sportsbegivenheder på storskærm
  • Andre TV begivenheder på storskærm
  • FIFA-turnerning el.lign.

Begivenhederne afholdes oftest i Sumpen, hvor der også typisk vil være mulighed for at købe diverse forfriskninger i baren.

Musikudvalget

Vi er her på kollegiet i besiddelse af nogle øvelokaler, som vi i udvalget hele tiden arbejder på at forbedre. Vi har bl.a. indkøbt en masse nyt gear, og har som det første udvalg på ØK oprettet et online bookingsystem. I musikudvalget har du mulighed for at beskæftige dig med forskellige sider af musikmiljøet på ØK sammen med folk, som alle deler din passion for musik. Har du nogen spørgsmål ang. udvalget, kan du til enhver tid skrive til vores udvalgsmail.

Festudvalget

Festudvalget er til for at fremme det sociale miljø på ØK og for at give dig muligheden for at møde dine medkollegianere på dansegulvet eller i baren. Årligt afholdes der ca. 4-5 fester, som vi selvfølgelig står for planlægningen af. Dvs. at vi mødes ca. 8 gange om året, hvor planlægningen af næste fest er på dagsordenen. Går du rundt med en festarrangør i maven, og vil du være en del af et fællesskab, som kan lide at give den gas? Så husk at stille op på det kommende beboermøde.

Miljøudvalget

Miljøudvalget arbejder både på at forbedre nærmiljøet på kollegiet, men også på at kollegiet forbliver i et hensynsfuldt samspil med det omkringliggende miljø. Helt konkret var vi med til at planlægge renoveringen af vandrehallen, men vi bliver også hørt i forbindelse med den planlagte forskønnelse af udendørsarealerne, afholdelse af cykelrazziaer og indførslen af en ny affaldssortering. Det er et udvalg, der giver mulighed for indflydelse, og hvor man kan få lov til at arbejde med forskellige projekter for at gøre kollegiet og dets omgivelser bedre.

ØK Fitness

ØK har egne fitness lokaler. Lokalerne kan benyttes hele døgnet. Abonnement købes i ØK Fitness. ØK Fitness administreres af en beboer, som er ansat af Beboerrådet. Du kan altid melde dig som frivillig, hvis du har lyst til at være vagt i fitnesslokalet.


Kontakt

Links

ØK Fitness, Facebook

Barudvalget

Barudvalget består af op til 9 frivillige. Udvalget har den koordinerende rolle i baren. Vi er mellemleddet mellem administrationen og bartenderne, og vi står for alt det praktiske i kollegiets bar Down Wonder. Udvalgets medlemmer er en del af Down Wonders frivillige bartendergruppe og er derfor til at finde bag baren mindst én gang om måneden. Vi elsker baren, og alt hvad den indebærer. Derfor bruger vi en masse tid både bagved og foran baren. Vi gør vores bedste for at skabe et fællesskab og et samlingspunkt, som man har lyst til at være en del af, når man bor på ØK.  

Vi laver vagtplaner, lagerstyring, rekrutterer nye bartendere, arrangerer fester og events i baren samt en masse andet for, at baren skal være et fedt sted at mødes over en øl efter en lang uge. 

Har du lyst til at blive frivillig bartender, lave et event eller har spørgsmål til baren, er du altid velkommen til at kontakte os.

Børnegymnastikudvalget

Som medlem af Børnegymnastikudvalget får du muligheden for at være med til at arrangere nye og udfordrende aktiviteter for de mange børn, der bor på kollegiet - både de helt små og de lidt ældre. Det er udvalgets opgave at finde kvalificerede instruktører til at undervise børn og forældre i alt fra rytmik og dans til gymnastik og leg. Herunder at lave opslag, stå for tilmelding, holde orden i børnegymnastikskabe i gymnastiksalen, stå for kontakt til underviseren og holddeltagerne, indsamle tilmeldingsafgift, lave timesedler, aftale lønniveau og stå for nyanskaffelser. Meld dig ind og få indflydelse på, hvilke aktiviteter der tilbydes kollegiets børn.

Kreativudvalget

Vi er et lille udvalg, der rigtig gerne vil lave noget kunst i kælderen. Har du lyst til at lege med ler eller male, er du vild og kreativ, eller vil du være med til at give andre muligheden for at være det, så meld dig ind i udvalget på beboermødet.

Der er indkøbt en ny symaskine og en overlocker til syrummet, men der mangler flere kreative personer til at gøre rummet til et godt sted at arbejde i og/eller måske bare et sted, hvor beboerne kan smutte forbi og stryge deres skjorter. Syrummet er ved at blive renoveret, så der bliver pænere og hyggeligere dernede. Har du en lille syerske gemt i maven eller vil du bare gerne være med til at sikre, at der altid står et rum klar til at huse andres kreative udfoldelser, så stil op til syudvalget.

Kontakt

Links

OEK Krea, Facebook

Andre