Livet på Øresundskollegiet, nordens største kollegie.

Her vil du opleve liv og glade dage, samt fede muligheder og aktiviteter. Fællesskabet er enormt her på Nordens største kollegie, hvis man ønsker at være en aktiv del af det. Samtidig er der mere end rigelig plads til, at man kan trække sig og bare være i sit eget selskab. Altså kan ØK tilbyde alt, hvad et studerendes hjerte kunne tænke sig - og mere til. 


Her vil du opleve et væld af forskellige muligheder - bl.a. i vores weekend bar "Down Wonder", som drives af frivillige ildsjæle. Du kan desuden opleve "Sumpen" hvor vores Sport og Tv udvalg, viser alt fra tømmermændsbiograf til fodboldturneringer. Og hold nu godt fast, for der er mere: ØK byder nemlig på kreative værksteder, hvor interessefelterne lyder på musik, keramik, træ og kunst samt syning, in case man nu lige skal fixe en ødelagt t-shirt eller et par ripped pair of jeans. Hermed inviteres du til at udfolde din kreative hjernehalvdel, når du mener, at bøgerne og analyserne godt kan lægges på hylden for dagen.


Vi er kendt for at lave nogle fede koncerter og gode fester henover året. Så hvis du er fællesskab, fester og at få skruet lidt op for dit sociale liv - så er ØK lige noget for dig! For at det ikke skal være løgn, kan du dagen efter dine natlige eventyr og udskejelser, smutte en tur ned i vores to-etagers træningscenter. Her kan du svede al alkoholen ud igen, og i ØK-Fitness vil du altid blive taget godt imod af vores søde og rare fitness personale!


Nu hvor alt underholdningen er blevet nævnt, er det hermed vigtigt at have en særlig lille detalje for øje, so let’s get down to business - med frihed kommer naturligvis ansvar. Alle typer, der bor på et kollegie: høje som små, plus de grineren og kærlige samt de alvorlige og grå, er først og fremmest studerende. Dette respekterer vi over alt andet, og derfor har vi oprettet små aflukkede læsesale samt vores allesammens yndlings opholdssted: ØK’s space for sharing stories and experiences - et større, naturligt belyst loungeområde spækket med secondhand borde og møbler, vi selv har støvet op og efterfølgende dekoreret, sammensat eller rekonstrueret. Feel free to hit this place up - både i forbindelse med social conventions, men også i forbindelse med heavy-duty-læsning. Ydermere har vi vores velintegrerede Husordensregler, der dikterer retningslinjerne for, hvordan man respekterer det overordnede fællesskab, så alle kan have det godt og bl.a. få en god nats tiltrængt søvn. Hvorfor? Fordi there is no family without mutual respect and care for each other.


Sidst men ikke mindst til alle jer potentielle naboer, der bare er ellevilde med at hæve de røde faner og gøre en forskel: I har mulighed for at navigere og redigere livets gang i vores armeret beton hjem. Dette til alles fælles bedste: Vi har nemlig vores afdelingsbestyrelse og dets dertilhørende forskellige, engagerede og entusiastiske udvalg. Ved siden af vores fuldtidsstudier, jobs og passioner arbejder vi utrætteligt på at give jer de bedste, utvivlsomt mindeværdige og absolut mest interessante år af jeres studieliv. Du er mere end velkommen til at deltage!


Med andre ord: Kære kommende ØK’er, velkommen til vores hjem, Nordens største kollegie: Velkommen til vores ca. 1500+ beboeres familie.